Українська
Православна Церква Священний Синод
Відділ зовнішніх церковних зв'язків
Паломницький Центр Залізничне шосе, 3
Київ, 01103, Україна


+38050-2655542
+38097-5454255
+380734755544


pilgrimsua@gmail.com

VIBER
+380975454255
+380502655542

orthodox.org.ua офіційний сайт
Української Православної
Церкви
 
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 

Річний звіт про роботу Паломницького Центру при ВЗЦЗ УПЦ за 2013 рік

 [Друк сторінки]
 Річний звіт про роботу Паломницького Центру при ВЗЦЗ УПЦ за 2013 рік

Координаційна робота:

* 28 жовтня 2013 року проведена Всеукраїнська конференція з питань паломництва.

* Організована інформаційно-методична поїздка святинями Греції для співробітників паломницьких служб Української Православної Церкви (45 учасників, які представляли 30 паломницьких служб УПЦ).

* Відповідно з «Положенням про Реєстр паломницьких служб УПЦ», прийнятим Священним Синодом УПЦ 26 серпня 2011 року, Паломницький Центр постійно оновлює і підтримує в актуальному стані Реєстр паломницьких служб УПЦ.

* Вдосконалений механізм реєстрації паломницьких служб УПЦ (за підзвітний період зареєстровано 11 паломницьких служб, загальна кількість паломницьких служб УПЦ зараз становить 34).

Методична робота:

* Підготовлені три екскурсоводи з числа співробітників Паломницького Центру, які тепер самостійно можуть працювати на маршруті святинями Ізраїлю.

* Розроблена програма тематичного маршруту паломницької поїздки, присвяченої 700-річному ювілею (у 2014 році) з дня народження преподобного Сергія Радонезького.

* Підготовлена програма паломницької поїздки до відкриття різдвяних пелен Спасителя у німецькому місті Ахені (червень 2014 року).

* Підготовлені і реалізовані маршрути тематичних паломницьких поїздок святинями України, присвячених 1025-річчю Хрещення Київської Русі.

* Розроблені перспективні напрямки паломницьких поїздок в Ізраїль, Грецію, Італію, Францію, Німеччину, Туреччину, Йорданію, Чехію, Польщу, Грузію, Кіпр, Румунію, Чорногорію, Ефіопію, Єгипет, США, Фінляндію, Бельгію, Сербію (маршрути оприлюднені на офіційному сайті Паломницького Центру при ВЗЦЗ УПЦ).

Представницька діяльність:

* Директором Паломницького Центру регулярно освітлюються пов’язані з паломництвом теми у церковних і світських ЗМІ.

* Паломницький Центр регулярно приймає участь у організації перебування в Україні делегацій з інших Помісних Церков.

* В рамках інформаційної паломницької поїздки в Грецію у жовтні 2013 року Паломницьким Центром були організовані зустрічі представників паломницьких служб УПЦ з архієреями Елладської Православної Церкви.

Видавнича діяльність:

* Регулярно розміщуються матеріали просвітницького та інформаційного характеру в «Церковній православній газеті» і журналі «Фома в Україні».

* Регулярно друкуються інформаційні оголошення і буклети про паломницькі поїздки.

* Зусиллями Паломницького Центру підготовлені і оприлюднені документальні стрічки «Афон – вершина світу» і «Ахен – сакральна столиця Європи», присвячені тематичним маршрутам паломницьких поїздок.

Організаторська діяльність:

а) прийом груп

* Організовані поїздки по Україні для груп паломників з Румунії, Сербії, Франції, Греції.

* Організовані поїздки по Україні для груп паломників з Росії і Білорусі.

* Організовані поїздки по Києву для груп паломників з єпархій УПЦ.

* Проведені масові паломницькі поїздки для вихованців Недільних шкіл Оболонського благочиння м. Київ (Чернігів, Києво-Печерська Лавра).

б) відправка груп

* Організовані щомісячні поїздки в Ізраїль для паломників з України.

* У вересні 2013 року за умови особливих знижок організовано масове паломництво в Ізраїль, а також на підставі договорів з авіакомпаніями надана підтримка у організації іншим паломницьким службам УПЦ.

* Організовані регулярні паломницькі поїздки на Святу Гору Афон.

* Організовані щомісячні поїздки у Францію і Німеччину для паломників з України.

* Організовані щомісячні поїздки в Грецію для паломників з України.

* Організовані регулярні поїздки в Чорногорію для груп паломників з України.

* Організовані регулярні і разові поїздки в інші країни Європи і світу для груп паломників з України, згідно заявленого Паломницьким Центром графіку.

Паломницький Центр Української Православної Церкви

Про паломництво


"Паломництво – це форма богошанування, яка реалізує духовну потребу пастви в поклонінні святиням, участі в богослужінні біля святих місць, молитовному спілкуванні з віруючими інших Помісних Православних Церков, а також є виявленням соборності Православної Церкви."


п.1. Статуту про паломництво та паломницькі служби Української Православної Церкви" (прийнятий Священним Синодом УПЦ 26 серпня 2011 р., журнал №65)